|
Dísznövénytermesztési szekció Elnök: Dr. Honfi Péter; Titkár: Dr. Mosonyi István Dániel Helyszín: K311 (Dísznövénytermesztési Tanszék) |
1100 – 1120 |
Honfi Péter |
Szélsőséges termőhelyről származó honos évelő fajok kertészeti termesztésbe vonásának első eredményei |
1120 – 1140 |
Horváthné Baracsi Éva |
Prunus laurocerasus fajták levélfertőzöttségének makro- és mikroszkopikus vizsgálata |
1140 – 1200 |
Kohut Ildikó |
Lágyszárú dísznövények fejlődése a Margit-szigeti virágágyásban |
1200 – 1220 |
Ördögh Máté |
A tavaszi metszés hatása ’Adore Aroma’, ’Pure Aroma’ és ’André Rieu’ rózsafajtákon |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Madanecz Timea |
A Soroksári Fenyő Törzsgyűjtemény Picea pungens Engelm. fajtáinak összehasonlítása |
1330 – 1350 |
Szabó Veronika |
Városi fák levelének víztartalma vegetációs időszakban Budapesten |
1350 – 1410 |
Huszthy Zita |
Taxoncsere és fasorrekonstrukció előkészítése a kispesti Ady Endre úton |
1410 – 1430 |
Fodor Attila |
Pseudomonas savastanoi pv. nerii populációjának jellemzése hazánkban |
|
Élelmiszertudományi szekció Elnök: Prof. Dr. Baranyai László; Titkár: Juhász Veronika Helyszín: K II |
1100 – 1120 |
Fodor Péter |
Miért eltérőek az élelmiszebiztonsági határértékek a különböző országokban? |
1120 – 1140 |
Antal Otilia Tamara |
A bél epitélium modellezése a táplálkozástudományi kutatások során |
1140 – 1200 |
Fodor Marietta |
A közeli infravörös spektroszkópia szerepe az élelmiszer- és kertészettudományban. Mi történt az elmúlt 15 évben a NIR laborban? |
1200 – 1220 |
Benes Eszter Luca |
Csokoládék minősítése roncsolásmentes FT-NIR spektroszkópiával |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Matkovits Anna |
Pleurotus ostreatus gomba fajtajelöltek polifenol összetételének vizsgálata UHPLC-ESI- MS/MS technikával |
1330 – 1350 |
Kovács Mónika |
SCAR markerek fejlesztése Botrytis cinerea detektálására |
1350 – 1410 |
Csóka Mariann |
Virág-eredetű marker vegyületek vizsgálata méhészeti termékek illó frakciójában |
1410 – 1430 |
Taczmanné Brückner Andrea |
Biofilm formation on HDPE surface used in drinking water distribution system |
1430 – 1450 |
Táborosiné Ábrahám Zsuzsanna |
A szatymazi paprikamustra fűszerpaprika őrleményeinek összehasonlító elemzése |
|
Élelmiszertechnológiai szekció Elnök: Prof. Dr. Friedrich László és Pásztorné Dr. Huszár Klára; Titkár: Máriáss Balázs Helyszín: K III |
1100 – 1120 |
Kókai Zoltán |
Skálás érzékszervi vizsgálati módszerek összehasonlítása |
1120 – 1140 |
Sipos László |
Illatérzékelés, illattesztek, fejlesztési lehetőségek |
1140 – 1200 |
Szabó Dániel |
Olívaolajok színmaszkolásának lehetőségei az érzékszervi kutatásokban |
1200 – 1220 |
Zulkarnain Abdul Hannan Bin |
Revolutionizing Sensory Evaluation with VR Sensory Booth: Implementing different Sensory Methods |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Laszlovszky Gábor Ferenc |
Új típusú, megújuló forrásból származó és biológiailag lebontható bioplasztik alapanyag fejlesztése |
1330 – 1350 |
Szabó-Nótin Beatrix |
Kollagén adagolásának hatása gyümölcslevek tulajdonságaira |
1350 – 1410 |
Kiss Zsuzsanna |
Kismamáknak szánt alkoholszegény nektársör termékfejlesztése kisüzem számára |
1410 – 1430 |
Nyulasné Zeke Ildikó |
Növényi fehérjékkel kiegészített kenderital alapú vegán fagylaltok vizsgálata |
1430 – 1450 |
Huang Zehua |
Advancements in Plant-Based Meat Analogues: Raw Material Suitability, Texture Enhancement, and Color Biomimetics |
|
Genetika és növénynemesítés szekció Elnök: Prof. Dr. Hegedűs Attila; Titkár: Beti Ivanovska Helyszín: K 6 |
1100 – 1120 |
Gonçalves Zanfelici Luiz Fernando |
Assessment of the genetic diversity of Dysaphis devecta complex by SSR markers |
1120 – 1140 |
Ivanovska Beti |
Analysis of SCoT and FaSt element marker combinations as a novel marker system in Prunus species |
1140 – 1200 |
Szilágyi Sámuel |
Cseresznye gyümölcsméretének vizsgálata génbanki tételeken hagyományos és molekuláris genetikai módszerrel |
1200 – 1220 |
Desiderio Francesco |
Germplasm Hunt: Sour cherry colour analysis with SSR markers |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Behán Tamás |
Magyarországon lőforduló húsos som (Cornus mas L.) populációk genetikai diverzitásának vizsgálata |
1330 – 1350 |
Domokosné Szabolcsy Éva |
A kertészettudomány kihívásai: BLSS rendszerek kutatása zárt ökológiai terekben- áttekintés |
1350 – 1410 |
Hegedűs Attila |
Újdonságok az Újvilágból: beszámoló az Amerikai Növénybiológiai Társaság 2023. évi konferenciájáról |
|
Gyógynövénytermesztési szekció Elnök: Zámboriné Prof. Dr. Németh Éva; Titkár: Dr. Radácsi Péter Helyszín: K 8 |
1100 – 1120 |
Mulugeta Sintayehu Musie |
Can drought stress enhance secondary compound accumulations in Ocimum americanum L.? |
1120 – 1140 |
Patonay Katalin |
Mints producing thymol? – New chemotypes in Hungarian Mentha longifolia (L.) L. accessions in experimental cultivation |
1140 – 1200 |
Radácsi Péter |
Characteristics of Artemisia species in Hungary and Serbia |
1200 – 1220 |
Sfaxi Ameni |
Essential oil composition of Mentha longifolia and its antioxidant and antibacterial effect |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Valkovszki Noémi Júlia |
Az öntözővíz minőségének hatása az orvosi zsálya vetőmag minőségére - előzetes eredmények - |
1330 – 1350 |
Wahengbam Johnson |
Survey on potential parasitoids of brown marmorated stink bug (Halyomorpha halys) in Hungary |
1350 – 1410 |
Gupcsó Katalin |
A mákolaj érzékszervi jellemzői - a nemesítés kihívásai |
|
Szőlőtermesztés és borászat szekció Elnök: Dr. Varga Zsuzsanna; Titkár: Mile Marianna Helyszín: K 7 |
1100 – 1120 |
Steckl Szabina |
Borok alkoholtartalmának csökkentési lehetőségei a borminőség tükrében |
1120 – 1140 |
Győrffyné Jahnke Gizella |
A művelésmód hatása a szőlő teljesítményére |
1140 – 1200 |
Németh Krisztina |
Mikrobiológiai készítmények hatása a Generosa szőlőfajta gyökérképződésére |
1200 – 1220 |
Szövényi Áron |
Növényi fehérje alapú kezelések hatása bio szőlőkből készített mustok, valamint borok polifenol összetételére és nitrogén tartalmú anyagaira |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Taranyi Dóra Ágnes |
Az öntözés hatása a 'Hárslevelű' szőlőfajta (Vitis vinifera L.) rügytermékenységére |
1330 – 1350 |
Varga Zsuzsanna |
A Generosa szőlőfajta aktuális termesztői tapasztalatai |
1350 – 1410 |
Vértes Gábor |
Késői metszés és szálvessző kötözés hatásai a Vitis vinifera cv. ’Chardonnay’ szőlőfajtán |
|
Táj- és településtudományi szekció Elnök: Prof. Dr. Fekete Albert; Titkár: Weiszer Ádám Helyszín: K IV |
1100 – 1120 |
Albicz Kinga |
Hajdani zártkertek, a tájértékek hordozói |
1120 – 1140 |
Alhaddadein Lina |
Healing Gardens in Playful Spaces: Designing Therapeutic Environments for Kids in Pediatric Healthcare Playground Settings - Through The Example Of Szent János Hospital |
1140 – 1200 |
Doma-Tarcsányi Judit |
A városi évelőfelületek ökologikus aspektusai |
1200 – 1220 |
Janab Nouh |
Transforming King Faisal Street to a Square in Downtown Amman |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Lafayette Sampaio Natalie |
The influence of natural site on the landscape design principles in National Parks |
1330 – 1350 |
Passos Rosa Tayana |
Assessing Environmental Education in Brazil and Hungary for the De-sign of Landscape Oriented Educational Programs |
1350 – 1410 |
Salih Kawar |
A Sustainable Approach to Modular Temporary Housing in Hot-Arid Climates: A Design Proposal for the Mina Camps in Mecca |
1410 – 1430 |
Szabó Krisztina |
A klímafák jelentősége a városfásításban |
1430 – 1450 |
Szabó Gellért Vilmos |
Települési faérték számítások értékelése |
1450 – 1510 |
Tuffaha Anas |
Balancing Urban Metabolism Analysis: Bridging Quantitative and Qualitative Dimensions |
1510 – 1530 |
Gyurasza Miklós |
A víz jelentősége a történeti kertekben |
|
Zöldség- és Gyümölcstermesztési szekció Elnök: Dr. Geösel András; Titkár: Najafi Raheleh Helyszín: K 5 |
1100 – 1120 |
Szabó Anna |
Tápanyagutánpótlás hatása az okra (Abelmoschus esculentus (L.) Moench) egy zöld és egy piros termésű fajtájára |
1120 – 1140 |
Kappel Noémi |
Oltás jelentősége a zöldségtermesztésben |
1140 – 1200 |
Kolozs Henriett |
Uborka fajtahibridek elárasztástoleranciájának vizsgálata |
1200 – 1220 |
Mozafarian Maryam |
Salt stress tolerance of grafted eggplants (Solanum melongena L.) using different rootstocks |
Ebédszünet (Helyszín: K épület 3. emeleti KLUB termek) |
1310 – 1330 |
Mustafa Mohammed |
The impact of hedge microclimate on the qualitative and quantitative parameters of different tomato (Solanum lycopersicum L.) genotypes |
1330 – 1350 |
Nádosy Ferenc |
Perspektivikus mandula alany-nemes kombinációk értékelése |
1350 – 1410 |
Gyurkó Adrienn |
Génbanki körtefajták gyümölcs minőséget meghatározó fizikai és kémiai értékek elemzése |